woensdag 2 juni 2010

Dag 9: myakka river state park en Sunshine Skyway Bridge

Het is nu officieel hoor, we zijn onthaast. Gisteren was het hier nog smoordruk maar vandaag is voor de gemiddelde amerikaan de gewone werkweek weer begonnen, en dat houdt in dat het hier in één klap ERG rustig is.

We waren in het hoofd nog wat aan de drukte en hectiek van eerst New York en later Miami gewent, maar we zijn allebei blij met onze keuze van de afwisseling tussen de drukte en daarna het relaxen. Al staan er over een weekje nog wel wat Disney-dagen op het programma ;) maar dat doen we ook heerlijk op ons gemak.
Het leven in st. Pete Beach is compleet anders dan dan in Miami, laat staan New York.
Vooral in New York wordt je geleefd, en hier heb je alle tijd van de wereld, althans zo voelt het. Een stukje paradijs op aarde.

Vanmorgen lekker ontbeten op de kamer met vers spul, gekocht bij onze favoriete super, en daarna besloten we eens een kijkje te nemen bij het myakka river state park.
Alweer een park zul je misschien denken, maar dit park is echt compleet anders dan de Everglades. Overal mooie hoge bomen, die soms bedekt zijn met een soort klimop of mos waardoor ze een wat spookachtige uitstraling krijgen.
En hoge bomen betekent lekker wandelen in de schaduw, en dat voelt erg goed.
Ze hebben hier een soort loopbrug gebouwd midden in het bos, waardoor je door de boomtoppen heen kunt lopen en aan het eind een uitkijk toren hebt met uitzicht over het park.

Terwijl we weer in de auto zaten en verder reden door het park hadden we het er net over dat je toch wel weinig grote beesten ziet, en verdraait, in een oogwenk zag ik een echt hert lopen, alsof ze daar was neergezet om ons ongelijk te bewijzen.
Prachtig om zo'n beestje door de bossen te zien struinen. En om het verhaal nog mooier te maken zagen we kort daarop ook nog een mama hert met een echte Bambi erbij. En dat was zoooo schattig om te zien. Onze hele dag was goed.

Daar is BAMBI. Disney in het echt...

Omdat we tijdens ons ritje naar myakka river state park zowel op de heen als de terugweg over de Sunshine Skyway Bridge komen leek het me wel een leuk idee om die brug nu eindelijk eens wat beter te bekijken. En dat kan erg mooi, want zowel aan de noordzijde als de zuidzijde zijn de restanten van de oude brug nog toegankelijk, voornamelijk voor hobbyvissers. En dus de verdwaalde toerist.
Natuurlijk moesten we wel weer even $3,20 aftikken om de pier op te mogen, maar het uitzicht op de brug is indrukwekkend hoor.
Nu konden we eens goed van de zijkant bekijken waarom onze tuftuf zo moeizaam bij die bult opkomt. Want ondanks dat Angelique steeds plankgas naar boven rijdt beginnen we beneden met ruim 75 mijl per uur, terwijl onze tuftuf uiteindelijk nog maar net 55 rijdt als we boven zijn.
De Dodge is duidelijk meer Show dan GO. Maar verder rijdt ie als een speer hoor, en er zijn toch geen bergen in Florida. En ik heb 'm al beloofd dat ie niet meer die verdraaide bult op hoeft.

onze tuftuf , oog in oog met z'n grootste angst.

Tot slot hebben we vanavond lekker gegeten in het Spinners restaurant op de 12de verdieping van ons hotel. Het Grand Plaza Hotel is het hoogste gebouw van st. Pete Beach, dus je ziet overal prachtig over heen, en het mooiste is dat het hele restaurant langzaam rond draait terwijl je eet. In 1,5 uur ben je één keertje helemaal rond, en heb je dus tijdens het eten een prachtig uitzicht over het strand, en even later de baai van st. Petersburg en dan Tampa op de achtergrond met Tropicana Field. Leuk om mee te maken.

7 opmerkingen:

  1. Lekker dat jullie in de andere vakantie modus zijn gegleden. Ander tempo zie weer andere dingen zoals bambi helemaal leuk zeg.
    Maar ook erg geinig dat je rond draait in het restaurant, zal ik aankomende vakantie ook proberen.

    Nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Terwijl ik je verslag lekker in het zonnetje zit te lezen, wordt ik ook weer helemaal relaxed.....Nog even de plaatjes bekeken en...we kunnen er weer een dagje tegenaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto's, dan worden 2 maanden en twee weken wachten wel weer wat lang. Ook wij gaan een aantal dagen naar het Grand Plaza, fijn om te horen dat het goed bevalt. Wat een uitzicht van jullie balkon, het is even afzien maar dat moeten jullie er maar voor over hebben...hahaha
    Geniet ervan, Gr Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie vakantie hebben jullie, veel gedaan en prachtige foto's!! Lekker verder genieten, wij denken met weemoed terug aan onze reis...lijkt alweer een eeuw geleden! Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. koetzie koetzie die bambi wilde Angelique vast wel even aaien. Heel bijzonder. Het is jullie aan tezien dat jullie genieten.Zo tikken de dagen wel snel weg .Steeds weer een verrassing wat jullie gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Robert en Angelique,
    Volg je reis bijna dagelijks. Heel mooi, en je schrijftrant is fantastisch. Keep going
    Een reis waar jullie met vol plezier van genieten. Dat is te merken
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hallo luitjes jullie genieten met volle teugen en gelijk hebben jullie wat een leuke fotos volg ze met raymond dat angeliuqe op die krokodil zit heeft ze er geen nachtmerry"s van overgehouden?wat eng,ik had het voor geen prijs gedaan nu geniet er nog maar even van want voor je het weet is het weer voorbij,groetjes hessel raymond greetje

    BeantwoordenVerwijderen