woensdag 9 juni 2010

Dag 16: Disney's Magic Kingdom


Vandaag is het dan eindelijk zo ver. Angelique gaat naar Magic Kingdom en ik mag mee.
We hebben ongelooflijk mooi weer vandaag. De beruchte weerman heeft het over een kans op neerslag van 0%. Klinkt goed, en er kan dus weinig misgaan. Let's GO!!
Uiteraard zaten we binnen het kwartier weer in Disney. Het is echt wonderbaarlijk, maar waar we ook heen willen, alles is maar een stukje rijden. We vinden dus dat we voor ons echt de ideale vakantiestek voor in Orlando hebben gevonden. Perfect.
Eenmaal aangekomen met de auto stappen we als Disney-veteranen zo in de tram op weg naar de ingang. Kaartje in de hand. Maarrrr, geen ingang maar eerder een overstap naar de shuttle. Een hightech monorail trein die je weer verder brengt naar het park zelf. Je moet het maar net weten allemaal.

Eenmaal binnen voel je gelijk de echte Disney sfeer. Overal gezellige muziek, en Disney figuren. en na vijf minuten lopen ziet ans ineens het KASTEEL. de Ohhhh's, Ahhh's & Wouwwww's waren niet van de lucht. En ik moet toegeven dat het een prachtig gezicht is. Lopend door de hoofdstraat van Magic Kingdom staat het kasteel recht voor je, je kunt het niet missen.

Wat je ook niet kunt missen zijn de enorme hoeveelheid kinderwagens in het park. Echt ongelooflijk veel. En daaruit kun je vaak direct het type park opmaken, het is een park voornamelijk voor de kleintjes. Maar dat wisten we van te voren, en ik kan best wel genieten van de enorm knappe oog voor detail in het park. Alles is nep maar het lijkt alsof het er allemaal al honderden jaren staat. Erg knap.


Als opwarmertje zijn we eerst in de Stitch attractie geweest. Een soort 4d avontuur met een hamster met 6 poten. Voor ons wel geinig, en voor sommige kinderen doodeng, aan het gegil te horen. En toen gelijk door naar Space Mountain. Zooo, 80minuten wachttijd. Ze hebben ook een nieuw Fastpass systeem, maar dat vonden we niet spectaculair werken. Op drukke dagen (en het was druk, ERG druk) zijn die Fastpass tijden zo snel vergeven dat wij bijvoorbeeld pas na 17:00uur aan de beurt zouden zijn. Nou, dan maar in de rij. We wachten wat af vandaag, maar space mountain hoort erbij. We willen niet weer een achtbaan missen. Halverwege de rij moet ik natuurlijk plassen, en dat is niet erg handig, zo midden in een donkere hal vol met mensen. Dan maar even ophouden. Nou, dat lukte nog maar net, en toen moesten we ook nog die achtbaan in. Een erg leuk ding trouwens. Hij is niet erg groot of snel, maar omdat je niets ziet lijkt het alsof alles als een razende gebeurt. Heerlijk die korte doordraaiende bochtjes. Ben gek op G-krachten, alleen moet de bril wel blijven zitten en draait mijn halve oog overuren. En nu als de bliksem uit dat ding en rap naar een toilet. Wat kan dat dan lekker zijn zeg!!!
Moet trouwens wel zeggen dat we de meeste toiletten en het restaurant waar we gegeten hebben niet erg schoon vonden. We zijn wel eens beter tegen gekomen in Florida. Maar het zal wel met de drukte te maken hebben. Het park zelf is wel zoals overal superschoon.

Hierna direct naar Big Thunder Mountain Railroad gegaan. Ook een achtbaan, maar nu speelt het zich af in een klein treintje tussen de bergen. Toen we er aan kwamen stond het bord met wachttijden op 70 minuten, maar wonder oh wonder, we hebben werkelijk nog geen 3 minuten gewacht. Ze stonden ons zelfs aan te moedigen om maar zo snel mogelijk door te lopen. Was zeker een goedmakertje voor die 80 minuten van Space Mountain. Een heerlijke achtbaan met leuke verrassingen trouwens. Wilde er nog wel een paar keer in.



Hierna in een andere favoriet van Ans uit Parijs. de "it's a small world" attractie. Je vaart met een bootje langs allemaal bewegende poppen, en ondertussen hoor je de hele tijd het zelfde deuntje: it's a small world after all.... Ik heb het zovaak gehoort dat het nu nog in m'n hoofd zit. Maar super leuk verder. Had er helemaal geen zin in maar ik ben aangenaam verrast. Goede keuze van Ans.


Tegen half acht begon het al stiekem aan weer wat drukker te worden in de hoofdstraat. Men bleek alvast een geschikt plaatsje te zoeken voor de show van 21:00uur. Je moet wel geduld hebben in Disney parken, hahaha. Dus wij ook maar vast een (achteraf niet heel strategisch) plaatsje gezocht voor de Main Street Electrical Parade. ERG veel lichtjes in de optocht. Disney is the KING als het gaat om show. Zoals alles hier weer prachtig om te zien en tot in de puntjes geregeld.

En hierna nog een half uurtje wachten voor het spektakel waar ik de hele dag op gewacht heb: het vuurwerk. Vanaf ons balkon hadden we al een paar keer een voorproefje gehad, maar als je het van dichtbij ziet, met alle lichteffecten erbij is het een enorm schouwspel. Op een gegeven moment leek het wel alsof het hele kasteel werd opgeblazen. Een perfect einde van de geslaagde dag.



Alleen moest direkt hierna iedereen het park uit en dat geeft ook spektakel hoor. Wat een drukte.

Er was nog iemand zo aardig om een kinderwagen tot bloedens toe in mijn achilleshiel te rijden. Was niet erg fijn.
Al met al was het vuurwerk om tien over tien klaar en waren we om twaalf uur weer bij de auto. Yep, het was een hele dag, maar wel de moeite waard.
het is nu alweer half twee en moet morgen weer vroeg op dus dit is het eerst maar weer,

tot morgen.

6 opmerkingen:

  1. Heerlijke dag zo ! En inderdaad, een park voornamelijk voor de 'kleintjes', maar ik vind het zo knap dat je je als volwassenen OOK zo goed kunt vermaken hier. Dit blijft voor een speciaal park. En het grappige is, dat je het op verschillende manier kunt beleven. We zijn een paar keer samen geweest, een paar met onze kinderen terwijl ze heel klein waren en nu met onze kinderen terwijl het pubers zijn. En elke keer 'zie' je het park op een andere manier ;-) !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's van het vuurwerk, wel weer jammer van je hiel. Het blijft een mooi park ook ik schiet er graag foto's.
    Nou nog veel lol en tot morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja,ja,je hielen zijn het meest kwetsbare plekje in een park.....Het vereist jaren van oefening om het buggy-gajus te ontwijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach het maakt helemaal niet uit hoe oud je bent in Disney. Wij gaan er ook altijd heen en dan onder het mom dat we voor onze dochter (6) gaan, maar onze zoon (13) vindt het net zo leuk. Enne.....ik eerlijk gezegd ook. Ik word altijd zo blij als ik daar loop, want de wereld ziet er dan zo zorgeloos uit. Heerlijk toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De sfeer s gewoon leuk in Disney en hoe alles gebouwd is. Ook Parijs blijf ik mooi vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een latertje voor jullie maar het is toch geweldig zo'n park.
    En nog mooi weer ook.
    Prachtige foto's trouwens.
    En dan nog die rot buggy's het blijft een sport om ze te ontwijken.
    tot morgen en veel plezier morgen.

    gr sigrid

    BeantwoordenVerwijderen