zondag 6 juni 2010

Dag 13: Gatorland


Vanmorgen toch maar even de wekker gezet want we moeten ons niet verslapen, hahaha.
Volgens mij is dat wel uniek voor Nederlandse toeristen. De meeste vakantiegangers zijn over het algemeen al erg vroeg wakker, maar wij kunnen overal slapen ;)
Vanmorgen dus door de wekker wakker geworden en na een ontbijtje besloten we om maar eens een kijkje te nemen bij Gatorland. We hadden al kaartjes besteld en het zag er weer naar uit dat het in de middag raar weer zou worden, dus Gatorland is een goede keuze.

En heerlijk is dat alles hier lekker dichtbij ligt. Als we de Dodge een kwartiertje op z'n staart trappen zijn we overal waar we zijn willen, ideaal. Nou valt dat op z'n staart trappen wel mee trouwens. Bij stoplichten zijn we meestal wel als eerste weg maar na honderd meter vind de Dodge dat het alemaal wel snel genoeg gaat, en gaat de gang er uit. Helaas geen V8, wat toch altijd nog eens mijn droom blijft om in te rijden, maar een vierpitter die duidelijk moeite heeft met zijn overgewicht. Maar aan de andere kant is ie wel relatief zuinig en hij heeft ons overal prima gebracht en (heel belangrijk) de airco doet het.
Na een kwartiertje dus waren we bij gatorland, en bij de kassa werd ons direct gevraagd of we toevallig ook wilden Gator Wrestlen, oftewel zitten op een echte alligator. En wat dacht je dat er gebeurde??? Angelique zei direct: Tuurlijk, doen we. Ans, die bang is voor alles dat ook maar een beetje op een insect of spin lijkt, wil doodleuk op een alligator. Het zou mij benieuwen.
Eenmaal binnen blijkt het best wel een aardig groot park te zijn. Hier kunnen we ons wel een paar uurtjes vermaken.
Eerst eens typisch Amerikaanse show gezien waarbij twee mannen elk de alligators stukken kip voeren, en ze proberen de gators zo hoog mogelijk uit het water te laten komen. En laat dat nu verrassend hoog te zijn!! ongelooflijk hoeveel energie er ineens in de meest luie beesten van Florida zit. Ze springen zeker een goede meter uit het water.

Daarna eerst maar weer even wat drinken gekocht want het is vandaag ongelooflijk heet, of beter gezegd vochtig. Ik sprak iemand uit Phoenix, Arizona, en zelfs die man vond het hier warm. En dat wil echt wel wat zeggen. Drinken is dus het motto, maar gelukkig kun je dat echt overal in Florida. Als ze hier ergens héél goed in zijn, is het wel het opdrinken van enorme hoeveelheden drinken. Zelfs tijdens het winkelen in 'onze' publix kun je gewoon voor onderweg even een halve liter gratis meenemen, want je zult maar dorst krijgen tijdens het winkelen.
Enfin, hierna zijn we in het treintje gaan zitten, dat rond het park moest brengen. Alleen, je begrijpt het al, dat liep halverwege het traject even anders. Onze trein had in een bocht ineens geen tractie meer, en dat was dus dat. Alle wielen van de 'locomotief' draaiden keurig in de ronde maar we kwamen niet meer vooruit. De oplossing: er moest even geduwd worden. Yep, ouderwetse spierkracht bracht onze loc weer op gang en konden wij ons rondje afmaken. Heerlijk als het allemaal net even iets anders gaat.

Hierna kwam het grote Rookie Wrestling met onder andere Angelique in de hoofdrol.
Voordat de meester zelf liet zien wat ie kon, mochten de dapperen onder ons het ook proberen. Komt u maar. En wat dacht je? Ze stapt er zo naar toe, maakt nog even een babbeltje met de helper, en HUP, zitten op die gator. Gewoon, zonder angst of wat dan ook. Even professioneel de handjes om de bek vastmaken, en dan laat de helper je gewoon helemaal alleen op een echte alligator zitten.
Petje af hoor. Ik vond het héél dapper van Angelique.

Na nog een aantal andere vrijwilligers liet de meester het echte werk zien met een nog grote exemplaar. En ongelooflijk wat zijn die beesten sterk. Het was best een grote man en de gator woog volgens hem zo'n 150 tot 200 pond, maar toen ie op z'n rug zat liep ie zo met die gast door de ring.
Daarna natuurlijk het stoere deel van de show. Kin op de bek, alligator op de rug, enz. Eigenlijk is het niet mijn ding, maar het is wel leuk om het een keer te zien, en de gators zien er niet slecht onderhouden uit, dus ze zullen het wel niet erg vinden.

Hierna kwam de parkietenkooi. Ja, het verschil kan niet groter. Je mocht in een kooi met misschien wel 200 parkieten, en dan kon je natuurlijk iets lekkers kopen om ze dat te geven. Leuk om eens te doen. Zodra je een stokje in je handen hebt, heb je vrienden. Trouwens, het rubber van onze schoenen vonden ze net zo lekker.

Hierna nog even een bezoekje gebracht aan vier unieke alligators. Ze zijn namelijk helemaal wit. Het lijken wel albino's alleen hebben ze geen rode ogen.
Eigenlijk kun je ze qua uiterlijk nog het beste met witte chocolade vergelijken.

Kwart voor vier hadden we het wel gezien. Het begon weer donker te worden (al is de regen dit keer grotendeels uitgebleven) en we waren gaar gekookt. Onderweg gaven de borden 104 graden Fahrenheit aan, wat neer komt op ca. 40 graden Celsius voor jullie europeanen, hahaha. Warm genoeg dus. Snel naar huis en in het bubbelbad.
Oh, wat hebben wij het toch goed.

Morgen hebben we dan eindelijk onze eerste kennismaking met Disney in het verschiet.
We hebben bedacht eerst maar naar Disney's Hollywood Studio's te gaan. We hopen een goede keus, al komen de andere parken ook nog allemaal.

Groetjes, en wederom bedankt voor alle superleuke reacties.

8 opmerkingen:

  1. Dat Angelique het heeft gedurfd om op de krokodil te gaan zitten. Heel stoer. Robert je hebt weer een heel verhaal geschreven wij beleven het helemaal mee.Heel veel plezier in het volgende park. Wat heerlijk als je thuis komt en je kunt in het bubbelbad relexen.
    dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar is moed voor nodig! En dan bedoel ik niet de parkietjes......!

    We zijn weer helemaal bij en kijken al weer uit naar het volgende verslag van jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zeer indrukwekkend allemaal. Ook de foto's zijn prachtig. Dat jullie nog tijd hebben om zulke uitgebreide verslagen te maken vind in geweldig.
    Je hebt bijna spijt dat je er niet bij bent.
    Ik blijf jullie volgen en zie met spannng naar jullie volgende verhaal en foto's uit.

    Groetjes Sieb en Lup

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jemig wat stoer zeg, zo boven op zo'n eng beest. Petje af hoor.
    Veel plezier in jullie 1e Disney park. Ben benieuwd naar de verhalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is een gave dag, enne op die croc zitten pfff stoer hoor,.... lekker dat je na zo'n warme dag in een bubbelbad kan relaxen.

    Tot morgen! en stik jaloers.. ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  6. WAUW ! Stoere foto zeg ;-) ! Met die parkieten bedoel ik dan ;-) ! HAVE FUN in Disney !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Erg dapper om op zo'n krokodil te gaan zitten.......ik zie geen tape......

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat een prachtige foto,s.Hallo Ans dat jy op die croc;zit is heel erg dapper dat heb je van je pa.
    (hahaha)Robert het verslag wat jy overal by doet is geweldig wy beleven het gewoon mee,je verdient een pluim en een BBC.(beerenburg/cola) ga maar weer lekker genieten.De groetjes van ons allemaal

    BeantwoordenVerwijderen