zaterdag 12 juni 2010

Dag 19: Disney's Animal Kingdom


Omdat we de smaak te pakken hebben en we helaas niet zo heel veel dagen meer over hebben besloten we vandaag gelijk maar eens een bezoekje te nemen in ons vierde Dinsneypark, Animal kingdom.

Ondertussen hoeft de TomTom al niet meer aan. We rijden hier rond alsof we hier al jaren rijden. Al zijn de wegborden hier soms net even anders dan bij ons, en dus moet je blijven opletten. Maar aan de hoeveelheid fout rijdende Amerikanen te zien, ligt dat niet aan ons. Je ziet ze hier bij bosjes op het laatst toch nog uitvoegen, of toch juist weer niet. We zijn er ook al een paar tegen gekomen die gewoon achteruit rijden als ze de afslag gemist hebben. Ogen goed open houden dus, maar de chauffeur doet het voorbeeldig.
Trouwens, ook het rechts afslaan is hier een aparte sport. Soms staat er een stoplicht, soms niet. Als er niets staat kun je (voorzichtig) gewoon rechtsaf. Maar als er dan een stoplicht staat met een grote rode pijl lijkt het me duidelijk dat je dus moet stoppen. Nou, niet dus. Bijna iedereen rijdt gewoon door, en laat ons dan weer twijfelen. Doen we toch iets verkeerd?? maar als wij denken dat we horen te stoppen doen we het maar gewoon, en het gaat prima zo. Wij nemen geen risico's hier.

Terug naar Animal Kingdom. Kort samengevat is het een park met in het midden een hele grote boom. 'the tree of life' genaamd.

Hier omheen zijn een aantal thema's geplaatst, waarbij het onderliggende thema moet zijn dat we met z'n allen, dus ook de dieren, samen de wereld kunnen maken of breken.
Nu vonden wij het park soms erg mooi, maar soms ook behoorlijk tegenvallen. We hadden in het thema Africa een leuke safaritocht gemaakt met een grote Jeep, en dat vonden we erg leuk.

Er vlakbij was ook nog een treintje dat ook door dat gebied rijdt, genaamd 'Wildlife Express Train'. Klonk veelbelovend, en de trein op zich ziet er ook mooi antiek uit. Maar het uitzicht..... Niet best. Eerst rijdt je langs alle hokken waar alle dieren overnachten, met als gevolg dar er nu dus niets te zien was, en vervolgens was het uitzicht ongeveer net alsof je naar de klimop tegen de schutting van de buurman zit aan te kijken. we zagen wel één vogel.

We keken elkaar echt zo aan van: snappen we iets niet?? Missen we iets?? maar dat was het. Een gemiste kans vind ik.

Maar gelukkig waren er ook mooie attracties hoor. We hebben gisteravond nog even huiswerk gedaan, en gezien dat we zodra we binnen waren als eerste een Fast-Pass moesten gaan halen voor 'Expedition Everest'. Een vette achtbaan die net zo hard vooruit als achteruit gat, en dan ook nog gedeeltelijk in het donker. Dus rap naar de Fast-Pass machine voor een ticket. Vervolgens lopen we langs de attractie zelf en zien we dat de wachttijd maar 20 minuten is. Gevolg, we gaan gewoon twee keer vandaag. Hahaha. Heerlijk.

Ook de attractie 'It's Tough to be a Bug!' is erg leuk. Iedereen krijgt een brilletje op en je zit in een leuke 4D omgeving. Alles springt zo uit het scherm op je schoot. Tenminste, aan alle reacties te zien en horen wel, maar met één half oog werkt die illusie helaas niet. Maar de andere onderdelen van de film hadden ook mij te pakken. Een echte aanrader, zelfs Angelique hield ineens van insecten (behalve de GROTE spinnen die ineens uit het plafond naar beneden vielen, dan).
Tot slot noem ik nog even 'Dinosaur' ook een soort achtbaan, dwars door Dinosauriër land. Het gaat niet hard, maar je stuitert en vliegt echt alle kanten op in je bakje. Je krijgt er bijna een hernia van, maar gelachen dat we hebben.


Om 15:45 uur begint kwam er weer een parade van diverse Disney figuren voorbij. Altijd leuk om mee te maken. Wederom een topshow. Alleen weer typisch Amerikaans, voor de show markeren ze de route met paaltjes en een touw zodat je niet voor de voertuigen kan komen (erg goed idee) maar tevens plakken ze zomaar op de grond met schilderstape een aantal figuren en patronen op de grond. Leuke figuren dacht ik nog, totdat ik bleek aan de verkeerde kant van zo'n streep te staan. Hé, weg daar, levensgevaarlijk!! Ik werd vriendelijk verzocht 15cm verder naar voren te gaan, want regels zijn regels. En ze meende het ECHT.

Ans toont hier de beruchte lijn, en voor de duidelijkheid, de parade komt vóór de zittende meisjes voorbij. Daar waar Ans staat gebeurt tijdens de parade helemaal niets. Ik was met stomheid geslagen.
Maar de parade was wel weer erg leuk hoor, ik was al weer snel van de schrik bekomen.



Om half zeven waren we als twee gebakken eitjes. Je hebt hier weinig schuilplaatsen war je jezelf even kunt laten afkoelen en vandaag was het weer eens broeierig warm. Dus, lekker naar huis en bubbelen maar. Goh, wat hebben we het toch goed.

Tot morgen...

4 opmerkingen:

  1. Animal kingdom is een mooi park, jullie hebben er weer een prachtdag van gemaakt. En na een slopende dag eindigen in de bubble hmmm heerlijk.

    Tot morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wees maar blij dat er tijdens de parade niets in de ruimte gebeurde die ze zo graag vrij willen houden. Die is namelijk voor de hulpdoensten, voor het geval er zich iets voordoet....Wij hebben wel eens gezien hoe snel er paramedics, artsen met apparatuur en beveiligers aanwezig zijn als er iemand onwel wordt. Petje af voor dit stukje onzichtbare Disney service!

    Gelukkig was het, zo op de foto's te zien, weer een lekker rustige dag en had je volop plekjes om de Parade te bekijken. Het treintje naar Nirgendwo hebben wij ooit ook een keer genomen. Ach, door schade en schande wordt men wijs, zullen we maar zeggen en je hebt toch weer een heerlijke dag gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk dat jullie zo lekker genieten.
    De dagen kun je nu aftellen wat gaan die weken dan weer snel. Elke ochtend je verhaal lezen zullen wij straks ook moeten missen.
    Maar dan bereiden wij ons voor op onze vakantie
    naar Zwitserland Heel wat anders
    Geniet nog van jullie luxe appartement
    en de rest

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een mooi park zeg.En van ouds weer die gweldige foto,s het is een lust om naar te kyken.Nog een paar daagjes nog dan is het over en uit.Dus GENIET er nog van.de vr.groet van ons

    BeantwoordenVerwijderen