zaterdag 5 juni 2010

Dag 12: Shoppen en naar Old Town

Het gaat hard. Dag 12 is al weer aangebroken, en we voelen ons helemaal thuis in ons nieuwe paleisje. Zo erg zelfs dat we pas kwart voor 10 wakker werden, maar dat was niet erg want de koelkast was toch al vol en het weer werkte waarschijnlijk toch niet mee om er ons eerste dagje Disney van te maken. No problem, op 5 minuten rijden hebben we de Premium Outlet store dus het wordt 'shop till you drop' part 2, hahaha. Maar eerst een lekker ontbijtje maken in onze eigen keuken, ideaal.
Ik heb hot cacao met marshmallows gehaald, dus lekker een kopje hete chocomelk bij het ontbijt, en toast, en cereals, en koffie, en knakworstjes. Kortom het was hier wendy's.

En toen naar Premium Outlets. Het was er een gekkeboel, bijna geen plaatsje meer te vinden voor de Dodge, op een toch wel enorm groot parkeerterrein. Maar uiteindelijk eentje gevonden, ook nog vlak bij een ingang en direct naast de NIKE store. En da's foute boel, de CreditCard ging er gelijk al aan.

En verder veel Jeans en parfum, enz gekocht. Het shoppen lukte ook dit keer weer aardig.
Midden in de mall stond een Israƫlische verkoper dingen te verkopen om je nagels mee mooi te maken. Meestal is het de kunst om zo snel mogelijk door te lopen, maar dit keer bleef Ans toch maar eens kijken, en dan ben je aan de beurt. Voor ze het wist waren haar nagels van dof naar super glimmend getransformeerd, alsof ze in de blanke lak zaten. En da's mooi want in haar werk (in de zorg) mag je geen nagellak op hebben, maar dit is bijna het zelfde effect, dus ook maar inpakken dat setje.
Laat ie nou ook nog iets tegen likdoorns te hebben. Je snapt het wel, we moeten niet elke dag shoppen want dan zijn we halverwege de vakantie blut ;)

Rond vier uur gingen we weer richting het hotel, en je kunt de klok er bijna op gelijk zetten, gelijk barste er weer een enorme onweersbui los, net toen we bijna bij de auto waren. Er hing zelfs even een heel dreigende lucht boven het parkeerterrein, wat een mooie foto opleverde. Het leek wel het begin van een twister.


Thuis hebben we de oven maar weer even aangezet om een snelle snack naar binnen te werken (chicken fingers met mayo en ketchup), en ondertussen besloten we om maar eens in Old Town te kijken, mede naar aanleiding van de recensies op het Florida forum. En ik moet zeggen dat we er ons best vermaakt hebben. Lekker rondlopen in een winkelstraat alsof ie zo uit het wilde westen komt, en er omheen is een hele kermis gebouwd met zowel nieuwe als ook erg oude attracties. Midden in Old Town was een man bezig met het maken van echt prachtige landschappen met alleen maar een paar ordinaire verfspuitbussen, een paar oude kranten en een paar kommen. we hebben er even ademloos naar staan te kijken, maar wisten ook dat we toch niet zo'n kunstwerkje veilig mee naar Nederland zouden krijgen, helaas.

En om 9 uur rijden er op vrijdag een heel konvooi opgepimpte auto's achter elkaar aan door de smalle straatjes, en dat wilden wij natuurlijk ook mee maken. Dus mooi op een bankje gezeten en afwachten maar. Echter, voordat ze begonnen kwam eerst het Nationale volkslied voorbij, en als bij donderslag stond iedereen op. De petten gingen af en de hand op de borst. Van schrik zijn we ook maar gaan staan, hahaha. Ja, het blijven rare mensen, die Amerikanen. Maar qua eenheid kunnen wij er nog wel wat van leren.
Ik heb genoten van de parade met alle V8 motoren, en Ans probeerde het ook maar de meeste vrouwen hebben nu eenmaal niet zo veel met auto's dus er lekker over praten gaat helaas niet zo goed.
Al met al is het ons zo goed bevallen dat we er ook nog een keertje op een Zaterdag heengaan, dan rijden er nog meer en vooral veel oudere auto's door Old Town.


Eenmaal weer thuis waren we nog net op tijd voor het Disney vuurwerk, en tijdens het instellen van mijn camera zag ik zelfs het beroemde Disney kasteel op de foto's verschijnen. We zitten dus ECHT dichtbij.

het Disney kasteel is het blauwe vlekje links op de foto.

5 opmerkingen:

  1. Da's leuk; eerste rang voor het vuurwerk. En dat na een dag waarop de vonken ok al uit de creditcard waren gesprongen. Leuk om te lezen hoe relaxed jullie van je vakantie genieten met de foto's als overtuigend bewijs....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto,s van het vuurwerk en van de opgepimpte auto's. Helemaal goed zeg, en wat zitten jullie dichtbij Disney, ook lekker zo fors balkon.

    Kortom .... stik jaloers ;-))

    En zo,n shopdag ook erg leuk hoor, nou geniet nog. Tot morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldige foto's, heel leuk om jullie enthousiaste verslag te lezen. Dat nagelding is waarschijnlijk een polijstvijl, kun je hier ook kopen{;-)). Superlokatie waar jullie zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. he luitjes,

    Weer een erg leuk verslag van jullie dag.
    En natuurlijk weer lekker shoppen,wat een plaatjes die auto's echt Amerika.
    Jullie hotel is ook prachtig en wat een ruimte hebben jullie.
    Binnenkort naar Disney?
    Veel plezier he

    Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wy weten niets te zeggen zo mooi hebben jullie het.en een geweldige appartement( het einde )
    oja als je te weinig poen hebt voor het sjoppen
    horen wy het wel HAHAHA de groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen