donderdag 3 juni 2010

Dag 10: SHOPPEN!

Het is er toch van gekomen hoor. We hebben ons 9 dagen weten in te houden maar dankzij de tip van Sonja (waarvoor nog bedankt) hebben we besloten om vandaag eens lekker ouderwets te shoppen in de tyrone square mall. We hadden er nog nooit van gehoord, maar we hebben ons er uitstekend vermaakt. Niet te groot en niet te klein, met een food-court en alle winkels die het voor ons leuk maken, dus de Credit Cards hebben het even zwaar gehad vandaag.
Maar hé, Florida zonder shoppen is geen Florida, en ze hebben hier zooooo veel keus. Gevaarlijk gewoon.
Vooral toen we langs de Victoria's Secret winkel liepen was Ans niet meer te houden.
It's like a candy store for me, zei ze tegen de verkoopsters, en die hadden volgens allemaal het zelfde gevoel want ze knikten instemmend. Handig zijn ze ook, met het verkopen. Voor je het weet meten ze je op (Ans dan) en sta je in de paskamer, waar ze zich gewillig liet heen voeren, en ik hoorde later dat ze zelfs in de paskamer met een hele collectie voorbij kwamen voor als die ene niet paste. Gij zult kopen, is het motto hier. En inderdaad, wij hebben gekocht, hahaha.

Verder een jurk voor Ans en een paar T-shirts voor mij gekocht, want alles was, zoals gewoonlijk, nogal behoorlijk afgeprijsd bij de JC Penny en Macy's. tot ruim 50%. Verder nog een hoofdtelefoon gekocht bij Sears voor op de terugweg, want die van mij heeft de heenreis niet overleefd. (wat krijg je daar trouwens altijd onbenullig lange kassabonnen)
En oh ja, voordat ik het vergeet, we kwamen voorbij een snoepwinkel waar ze ook Tweety poppen hadden, en dat is alweer zo'n gevaarlijk onderwerp voor Angelique. Tweety en Ans hebben een hechte band.
Dus Ans een Tweety en ik kreeg om het goed te maken een ENORME lolly, zodat ik thuis nog eens aan deze SUPER vakantie kan terugdenken, als ik mijn tanden er in zet.

Verder bij de Subway nog een heerlijk broodje Black Forest Ham & Turkey Breast gehaald. Die dingen vinden wij geweldig, en is nog voedzaam en enigszins gezond ook, al zal die halve liter dr. Pepper dat wel weer compenseren.

Eenmaal uit de winkel snel even de standaard procedure uitvoeren. Die is als volgt: eerst snel de auto starten, en vervolgens zo snel mogelijk de airco op FULL, en pas dan de normale zaken als je spullen inpakken, omdat je anders lekker wegsmelt in de auto. Eenmaal op gang houdt de airco het goed bij hoor, maar het is hier de laatste dagen behoorlijk warm. De temperatuur komt overdag tot 34 graden met een gevoelstemperatuur van 44 graden, dus dat wil wel bakken.
Maar we klagen niet hoor, dit is VÉÉL beter dan al de regen die we vorig jaar hebben gehad. Je gaat naar Florida voor de zon en dit kun je verwachten.

We hadden al een paar dagen de Dolphin Racer voorbij zien varen. Dit is een mega grote speedboat die op zoek gaat naar dolfijnen (vandaar de naam, hahaha), en dat leek ons, zo op de laatste volle dag ook nog wel even leuk om te doen.
En het is niet ver van zowel de tyrone square mall als ons hotel, dus op naar de racer. Maar toen we er aankwamen was alles er zo dood als een pier. Erg vreemd, de boot lag er wel, maar alles was er zo verlaten dat het leek dat er in weken niemand geweest is. En er stond verder ook niets aangegeven, dus dat was even jammer.
Maar niet getreurd, dan maar even sight-seeing in st. Pete zelf doen.
De weg er naar toe is wel leuk (central Ave), er is onderweg genoeg te zien.
In st. Pete zelf zijn we even door een paar parken en een grote jachthaven gelopen, en genoten van het uitzicht over de baai en de pier van st. Pete.

We werden overal zeer vriendelijk ontvangen door een heel arsenaal aan eekhoorns, die zo nieuwsgierig waren dat ze bijna op je schoot gingen zitten. Erg leuk om te zien.

Verder kamen we zowat de hele tijd een ijsco-auto tegen. Je weet wel, zo eentje die de hele tijd een vreselijk irritant deuntje uitkraamt en een raar uitziende verkoper achter het stuur heeft, en vreemd genoeg moesten we alle twee ineens aan een horrorfilm denken, alleen weten we niet meer welke. (misschien IT).


Vanavond hebben we alweer voor het laatst van de zonsondergang genoten hier.
heel apart, het strand is rond 8 uur 's avonds nog drukker dan overdag, en er werd deze keer zelfs geklapt toen ie onderging, maar dat gaat ons net even te ver.
Morgen de niet zo lange reis naar Orlando, waar we nog 11 dagen mogen verblijven.


Dus tot morgen, en zoals altijd bedankt voor de leuke reacties.

7 opmerkingen:

  1. Wat een leuk verslag, genieten hoor. Heerlijk dat het zulk mooi weer is en die shopping malls, ik krijg heimwee en wil ook!
    Super nu nog 11 dagen Orlando,
    veel plezier, groeten
    Anita (Tans4USA)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Shoppen hoort er natuurlijk bij, en je zeker niet inhouden.... 11 dgn Orlando er zijn ergere manieren om je te straffen, hopelijk komen jullie goed door 11 dgn heen..

    Geluksvogels!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat winkelen vonden we ook erg leuk, vooral ook om 's avonds een keer door te lopen.

    Alles is beter dan regen inderdaad. wij hadden ook erg hoge temperaturen dus veel de schaduw opzoeken in parken en gelukkig wel overal airco om even af te koelen. Sunshine State doet zijn eer aan!!

    Op naar Orlando.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo wil ik ook wel shoppen heerlijk.
    Jullie treffen inderdaad nu steeds zon en blauwe luchten. Hier nu ook bij ons.
    Wij wensen jullie veel fun in Orlano.
    Moet zeker nog wel een koffer bij komen
    de 65plussers zijn op klus en jullie lekker genieten Gr.Petra en Herman

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zonder shoppen geen Florida!! Het spreekwoord "shop till you drop" hebben ze hier volgens mij uitgevonden.
    Maar ik zie dat jullie het prima hebben daar!! Dus mijn tip is, vooral doorgaan.....

    Veel plezier nog

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker shoppen, heerlijk toch. Nog een mascara voor mij? die was daar toch zo goedkoop hahahah
    Wat een belevenis allemaal, het ziet er weer geweldig uit. En dan die eekhoorntjes echt schattig.
    Veel plezier nog in orlando en laat ons maar lekker meegenieten.
    dikke kus sigrid je zusje hahahahah

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk dat jullie zo goed geslaagd zijn in de Tyrone mall. Die is vrij onbekend bij toeristen en wij vinden hier vaak veel koopjes. Veel plezier in Orlando.

    BeantwoordenVerwijderen