vrijdag 4 juni 2010

Dag 11: op weg naar Orlando

Zo, het is zo ver. We gaan st. Pete Beach al weer verlaten en verruilen voor Orlando.
Maar niet voordat we eerst nog even afscheid genomen hebben van het strand en het SUPER mooie uitzicht daar.
Het heeft ons prima voldaan hier, al was het wel allemaal wat oud binnen, maar het was van alle gemakken voorzien, en alles deed wat het moest doen.
Omdat we voor 11 uur weg moesten zijn en we officieel pas na 4 uur in het resort in Orlando kunnen, leek het ons wel een leuk idee om even langs het Florida Aquarium te rijden.

Het ligt precies op de route, en visje kijken is altijd wel leuk. Het zag er van buiten veelbelovend uit, maar eenmaal binnen viel het allemaal toch behoorlijk tegen. Het was er niet groot, vaak ERG donker, je werd gek van de vervorming van de plexiglazen ruiten en het was er bezaaid met schoolkinderen die de tijd van hun leven hadden. Alleen al deze ingrediënten tezamen maakt het voor mijn halve oog een hele opgave om er nog iets van te maken, en na enige tijd begon ik gewoon wat draaierig, en licht in het hoofd te worden, en dat is voor mij het signaal om de nooduitgang op te zoeken (figuurlijk dan). Dan maar wat eerder in Orlando.
Op weg naar Orlando zag je de lucht redelijk betrekken, maar dat is hier niet heel bijzonder, vooral niet zo rond halverwege de middag. Gelukkig bleef het de hele weg droog.
Als speciale traktatie voor ons, lootste ik ons voor we naar het hotel gingen even over International Drive, om alvast wat in de stemming te komen, en wat oude beelden op te halen. Het blijft een boeiende straat, je verveeld je er geen seconde.
Vlak voordat we bij ons hotel kwamen doemde er een enorm gebouw op in de verte, en ik zei nog tegen Angelique dat die wel eens van ons kon zijn. En inderdaad, het klopte ook nog. Wat een imposante verschijning. Een flatgebouw van 14 verdiepingen hoog, en net één jaar oud.
Toen we ons wilden inchecken bleek onze kamer inderdaad nog niet helemaal klaar te zijn, dus moesten we even wachten. Ik besloot met m'n Iphone even contact met het (gratis) internet te maken, en kreeg onmiddellijk een pushbericht over Joran van der Sloot. Hij is groot nieuws hier en ik hoop dat ze hem goed te grazen nemen in Peru. En daarna kreeg ik via een weer-app een berichtje van de national weather service dat er slecht weer op komst was. Veel onweer, hagel en windstoten tot ruim 60 mijl per uur.
Nou, dat klopte precies hoor. Het begon toen we nog in de lobby zaten te wachten, en toen er mensen naar binnen wilden sloegen de kroonluchters zo'n beetje tegen het plafond in de lobby. Alle papieren waaiden van de check-in desk, en iedereen stond elkaar aan te kijken van, wat gebeurt er nu dan toch allemaal?? Eenmaal in het appartement gekomen (op de 11de verdieping dus we zitten weer lekker hoog) nog wat foto's van het noodweer gemaakt.

Op elke TV zender werd het programma onderbroken voor de weerswaarschuwingen, dat zit hier perfect in elkaar. Maar gelukkig was het van korte duur, één uurtje verder was het alweer een stuk rustiger.

En het appartement zelf, wat kan ik er van zeggen. WAT MOOI.

We hebben echt alles wat een mens kan wensen. 3 grote LCD TV's, twee slaapkamers, een bubbelbad, een gewoon bad, dubbeldeurs koelkast met ijsmachine, was/droog combi, vaatwasser, grote eettafel, oven, magnetron, twee badkamers, en een groot balkon vanwaar we als het goed is mooi het Disney vuurwerk in de verte kunnen zien, maar daarvan houden we jullie nog op de hoogte. Kortom hier gaan wij ons uitstekend vermaken de komende 11 dagen.

Update: het is net 10 uur geweest hier, en nog snel even een paar fotootjes vanuit de hand gemaakt van het vuurwerk. Mooier werk volgt ;) Ja, we kunnen het inderdaad elke avond bekijken. Wat is het toch mooi dat alles zo mooi op z'n plaats valt deze vakantie.

tot morgen...

6 opmerkingen:

  1. Wat een mooie plek om je vakantie in Orlando voort te zetten zeg, prachtig kun je het vuurwerk mooi zien. Dit zal wel meehelpen om jullie door deze vakantie heen te slaan.

    Maar jullie doen het goed zeg.
    Nog heeeel veel plezier ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke berichten uit de wereld van het luxe. Dat wordt lekker relaxen in het bubbelbad na een vermoeiende dag in een park heerlijk om even bij te komen. Veel plezier daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldig appartement zeg ! Niet verkeerd ;-) ! En dan nog dat uitzicht op het vuurwerk 'gratis' erbij. Dat is helemaal genieten ! Waar zitten jullie eigenlijk ... ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @MattRob we zitten in Lake Eve Resort, langs International Drive helemaal in het zuiden ervan.
    Disney zou ongeveer een kwartier rijden moeten zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. kan slechter toch? hahaha geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. bestE Ans en Robert wat zullen jullie genieten.
    het is daar mooi als je de foto,s zien.ge groetjes van pa,ma,en gerard.GENIET ER VAN.
    DOEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

    BeantwoordenVerwijderen