maandag 7 juni 2010

Dag 14: Disney's Hollywood Studio's


Eindelijk zijn we dan toch voor het eerst bij een Disneypark in Florida geweest. We zijn hier nu voor de derde keer en het moest er maar eens van komen dachten wij zo. Maar omdat we niet zo goed konden kiezen welk park het moest worden, hebben we maar 6 daagse passen gehaald, die geldig zijn voor alle 'gewone' parken. De waterparken vallen voor ons toch af.
En zoals al eerder gemeld zouden we vandaag als eerste naar Hollywood Studio's. Allen had de weerman vanmorgen bijna roet in het eten gegooid. Hij had zo'n negatief weerpraatje dat we er van uit gingen dat we kletsnat zouden worden vandaag. Echter, we hebben toch maar gegokt dat het mee zou vallen. En gelukkig hebben we de duur gekochte poncho's nog mooi in Leeuwarden liggen (lekker slim he) en de wegwerp poncho's in de verkeerde rugtas, dus we hadden wel wat om over te lachen op weg naar disney. De enige dag dat we dachten ze nodig te hebben en we hebben voor het eerst helemaal niets mee. Achteraf bleek de weerman trouwens een behoorlijke off-day te hebben gehad. We hebben niet een drup regen gehad en ook onweer bleef achterwege. zelfs rond 4 uur.
Als volleerde profs reden we het terrein op, en we hadden al tickets laten opsturen naar nederland, dus we waren binnen voor we er erg in hadden. Let the fun begin.
Als één van de eerste projecten dachten we eerst maar eens een kijkje te nemen bij de Indiana Jones live show. Prachtig om te zien hoe ze alles uit de kast halen om je te vermaken. En volgens mij doen ze in de VS dit jaar alles om ons blog vol te krijgen want halverwege de show hield één van de decorstukken er mee op. Ze kregen hem geen kant meer op. Even paniek op de set.

Wat nu, maar de show must go on, dus na een kwartiertje wachten hebben ze hem met wat overredingskracht en veel PK's aan de kant getrokken en konden we weer verder. We hebben genoten. Verder nog van alles gedaan en bekeken. Vooral ook naar mensen, want echt iedereen liep te puffen en hijgen op het park. Men deed echt alles om een beetje koel te blijven. Wij ook trouwens, we zijn zelfs in de Nardia show geweest om een beetje af te koelen. Die attractie sloeg eigenlijk nergens op vonden wij. Het was gewoon een grote movie-trailer en voor je het wist stond je weer buiten. maar je was wel even afgekoeld.


's avonds wilden we nog even in de enige achtbaan van het park, maar er stond een wachtrij van 80 minuten en dat was ons net even te gortig.

Dus dan maar vast in de LANGE rij voor de Fantasmic show. Het enige is dat die show pas om 21:00uur begint en het was nog net geen 19:00uur. Gelukkig mochten we al wel vrij snel alvast een stoeltje zoeken en konden we de tijd zittend proberen vol te maken. Nu zijn twee uren normaal best héél veel. Je kunt er een hele voetbal wedstrijd in bekijken bijvoorbeeld. Maar gelukkig zat er recht voor ons een vermakelijk Amerikaans gezin zodat de tijd wat sneller ging. Het was een vader & moeder met drie kinderen. Twee ervan waren zo mak als een lammetje, maar de derde had echt geen zin om 2 uren op z'n achterste te zitten. Gevolg, mama zegt nogal hard SIT DOWN. Waarop papa weer een boze reactie naar mama maakt. Waarop zei hem weer een sneer geeft, enz, enz. Erg vermakelijk, alleen hebben Ans en ik wel voor hun besloten dat ze maar eens in therapie moeten, hahaha.
Tot slot de Fantasmic show zelf. in één woord SUPER. We hebben eelt op de kont van het wachten maar de show was het waard hoor. Wat weten ze hier toch een mooie show voor de mensen te maken.

Alles was goed. we hebben het tot ruim 22:00 uitgehouden in het park maar vonden het toen toch echt wel genoeg. dus op naar de auto. Om naar buiten te gaan moet je door een soort draaihekje. En wat denk je, op het allerlaatst klapt een hekje terug tegen mij aan en KRAK daar lag mijn zonnebril opzetstuk voor de bril in tweeën. Foute boel. Normaal zou je zeggen, haal een nieuwe zonnebril, maar in mijn situatie is dat helaas niet zo eenvoudig. Ik kan gewoon niet zonder dat ding. Zonder dat ding ben ik aan huis gekluisterd hier. Dus ik heb wel even iets binnensmonds gevloekt kan ik je zeggen. Maar toen de gemoederen iets meer bedaard waren herinnerden wij ons dat we immers in de VS zijn en de Walmart gewoon dag en nacht open is. Dus wij onze TomTom (die het gelukkig nu goed blijft doen) naar de dicht bijzijnde Walmart loodsen. En daar twee tubes secondelijm en een schroevendraaier setje gekocht. Hij moet en zal weer klaar.

Thuis snel geprobeerd te plakken, en ondanks dat het er niet echt strak uitziet lijkt het erop dat ik morgen weer in de zon mag. Voor het eerst in mijn leven heb ik secondelijm die ook werkelijk iets anders lijmt dan alleen vingers.
Dus al met al een supergeslaagde dag, maar het is hier nu 1:00 uur dus ik rond af en ga naar bed.
tot morgen.

5 opmerkingen:

  1. Dat was even schrikken met de bril, maar hopelijk loopt het met een sisser af en is de boel weer solide gelijmd. Verder een leuke, lange dag, compleet met houten kont!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig dat je de bril kon herstellen, maar wat een mooie foto's hebben jullie gemaakt zeg. Die stuntshow foto's zijn ook zo gaaf.

    Beetje humor in je blog ... heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat was even schrikken voor je.
    Je kan je bril vast maken je bent handig.
    Het was weer een geweldig verslag en mooie foto's.
    Gewoon lekker doorgaan he geniet er van.

    groetjes sigrid en tony

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat was zeker heeeeel erg balen van je voorzetbril.Ik weet hoe je daarop heb gereageerd
    Volgens mij heb je het weer geweldig opgelost.
    Het verslag was weer enorm goed wat een lengte in het verhaal en nog steeds heel laat ook.
    Super hoor dat je het voor ons bij houdt.
    Je schrijft geweldig Veel plezier verder

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer dat je pech had met je zonnebril,gelukkig
    heb je het verholpen.Alweer een geweldige en een
    superdag hebben jullie gehad.Ook al hadden jullie
    wat blaren van het zitten en ook wat afleiding van de americaanse fam: het is dus niet alleen in
    nederland. wy zien er naar uit naar morgen.De liefe groetjes van PA,MA.en GERARD.TOEDELOE

    BeantwoordenVerwijderen