zondag 30 mei 2010

Dag 6: via Miami South Beach naar Butterfly World


Vandaag hadden we tegen beter weten in een briljant idee. We gaan even op Ocean Drive kijken. Nou, ik kan je nu met zekerheid vertellen dat je dat niet hoeft te proberen in Memorialday Weekend.
Alles zit nu al potdicht en Ocean Drive is een No-Go voor de auto. Je kunt het vergelijken met 4 dagen Koninginnedag (en nacht) in Amsterdam. Alles en iedereen is gek of doet gek.


En ineens wordt je er weer even aan herinnert dat amerikanen enorm luidruchtig kunnen zijn als ze eindelijk een los mogen. Niet dat ze vervelend zijn trouwens, ze blijven altijd beleefd naar een ander, maar je moet wel van drukte houden.
En na een kijkje op Collins Ave hebben we maar besloten om de drukte te ontvluchten en eens een kijkje in Butterfly world in Coconut Creek te nemen.
Memorial Day weekend is voor Amerikanen, en wij gaan ze niet voor de voeten lopen.
Trouwens, Memorial Day zelf zijn we al in St.Pete Beach en kunnen we 's avonds op het strand van prachtig vuurwerk genieten, maar dat is voor later.
Eerst de vlinders. Op het eerste gezicht misschien niet een super attractie, maar eenmaal tussen de vlindertjes kom je heerlijk tot rust en zie je de ene nog mooier dan de andere. Wij hebben ons er in ieder geval prima vermaakt.

Alleen onze Leeuwarder TomTom had op de terugweg weer een terugval, helaas. Hij snapte er helemaal niks meer van, en we zijn op aanwijzing van TomTom diverse overbodige tolpoortjes tegengekomen. Dus dan maar even vertrouwen op het menselijke kompas en het handige feit dat ze hier alles in rijrichting aangeven, noord, oost, zuid, west. Wij moesten naar het zuiden, dus een paar keer links en rechts, en voor we het wisten hadden we weer bekent terrein voor ons. En gelukkig was TomTom ook weer bij de les, dus kon ie ons mooi naar onze favoriete supermarkt sturen, de Publix. Eindeloos veel keus in vers. Ideaal voor vakantie.
Eenmaal weer thuis gekomen nog even door Downtown Miami gewandeld richting het American Airlines Arena. Hier bleken de Backstreet Boys op te treden, en op de zwarte markt werd ons gelijk tickets aangeboden. 2 stuks voor $30,- vast te mooi om waar te zijn en trouwens, wat moet ik daar, heb liever Sensation Black, hahaha.
Morgen een lange rit naar St. Pete Beach. En nu maar hopen dat er geen olie op het strand ligt.

Tot morgen....

Alleen op de foto's klikken als je van natuur houdt ;)

5 opmerkingen:

  1. Leuk idee om naar Butterfly world te gaan. Prachtig juist die vlinders, erg mooie foto's overigens. Ook die bloemen en volgels !!


    Goede rit naar St Pete Beach.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zijn 10 jaar geleden ook naar Butterfly World geweest maar toen was ie nog niet zo mooi als nu. Mooi parkje om naar toe te gaan, vonden wij toen al.
    Wat een geweldige trip maken jullie, veel zien en doen. Heerlijk.
    Blijf genieten!!
    Groetjes, Renée

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige bloemen en vlinders
    De foto's zijn zo scherp dat je soms denkt dat het een kaart is. Heel mooi.
    Je hebt ook een geweldige chaffeur die door
    al die drukte rijdt.
    Super hoor?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo angeliqeu en robert

    Ik zie wel dat het weer prachtig is daar en dat jullie je goed vermaken en wij genieten van de foto's.
    groetjes van je broer en aanhang en ik hou jullie tripin de gaten.
    Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  5. He ro en ans,

    Dat ziet er weer fantastisch uit allemaal.
    De foto's van de vlinders vond ik ook prachtig.
    Een hele goede reis gewenst morgen.
    Laten we hopen dat je tomtom jullie niet in de steek laat hahah.
    gr sigrid

    BeantwoordenVerwijderen