zaterdag 29 mei 2010

Dag 5: de Everglades


Vandaag doen we het lekker rustig aan. En zo hoort het in Miami.
Het gehaaste leven van New York staat haaks op het leven in Florida. Alles gaat een tandje langzamer. En dus passen wij ons aan.
Eerst lekker uitslapen, en vervolgens genieten van een kopje koffie terwijl we van ons uitzicht genieten.
Door Memorialday Weekend loopt letterlijk heel Miami vol met feestvierende mensen, en omdat wij ons niet helemaal in die stemming voelden, besloten wij om maar weer eens naar de Everglades te gaan. Dat blijft altijd een prachtig stuk natuur, zo vlakbij de grote, drukke stad. Het contrast blijft me altijd verbazen. Zo zit je midden tussen een paar miljoen mensen, en een klein uurtje verder sta je oog in oog met een echte, wilde alligator, en lijk je wel alleen op de wereld te zijn.
Eenmaal aangekomen op de visitors parkeerplaats van de Everglades stuitten we wel op een eigenaardigheid van onze Dodge.
Als je de auto uit gaat springen automatisch alle deuren van het slot. Maar als je hem dan weer met de sleutel wilt dicht doen, gaat alleen de deur op slot waar je de sleutel in gestoken hebt. (ja, deze moderne Dodge heeft helaas een ouderwetse sleutel en geen knoppenkastje) Met als gevolg dat we in het begin steeds alle deuren handmatig en stuk voor stuk op slot moesten doen. En dat is niet handig.
Dus terwijl we besloten hadden om op de terugweg maar weer even langs Dollar te rijden, kwamen we op een blijkbaar amerikaanse oplossing voor centrale portier vergrendeling. als je uit wilt stappen kun je met een knopje in de auto alle deuren weer op slot doen, en kun je gewoon je deur dicht doen en alles is op slot. Lekker praktisch en je moet vooral niet vergeten je sleutel in de auto te laten, maar voor nu vinden we het wel best. We hechten al een beetje aan ons 'beesie' en willen liever niet ruilen voor iets waarvan we niet weten wat het wordt.

Ans bij onze 'eigen' Dodge Journey


De Everglades zelf waren weer mooi als altijd. En we hadden er ook weer regen als altijd, hahaha. Dat krijg je als je in de regentijd gaat. Maar Florida neemt de ingang van de regentijd wel erg letterlijk, ze hadden van ons best nog een weekje mogen wachten ;)
En gelukkig hadden we de poncho's gewoon in het hotel gelaten, want die zouden we vast niet nodig hebben. Inderdaad lekker handig, maar we zijn niet van suiker en gelukkig regent het nooit erg lang.
We hebben gelukkig ook weer een paar alligators 'gescoord', want een Florida vakantie is voor ons niet compleet zonder een wilde alligator te hebben gezien.
En we hadden ineens een paar grote kraaien als vriendjes, die luidkeels lieten horen dat ze best wel iets te eten van ons wilden hebben. Toen wij aan hun smeekbede toegaven werden ze helemaal overstuur en vlogen ze het liefst in onze auto, dus de ramen deden we maar weer dicht, want we hoefden niet een kraai mee terug naar Miami. Dat geeft zovel rommel en veren in de Dodge, hahaha.

tot zover vandaag...


4 opmerkingen:

  1. Lekker relaxed de natuur in en de drukte even ontlopen. Da's pas vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In die grote auto passen toch wel 2 poncho's?
    hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He luitjes,

    Dus lekker uitgeslapen en wij maar werken hahaha.
    De foto's waren weer prachtig.
    gr sigrid en tony

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hallo helemaal aan die kant.Wat een wereld daar,
    wat mooi.Wy staan te popellen om er heen tegaan,
    maar wy moeten even wachten,duurt niet zo lang
    meer.Geniet ervan.De groeten van ons allemaal,
    doei. Oja byna vergeten de parkietjes doen het goed hoor

    BeantwoordenVerwijderen