woensdag 26 mei 2010

Dag 2: Een dag met prachtige view van the Big Apple

Na een kort nachtje zijn we er weer klaar voor, al doen de voeten ondertussen wel behoorlijk zeer.
Maar ja, dat heb je al je alles in een paar dagen wilt doen, hahaha.
Gisteren hebben we een groot gedeelte van manhatan gezien door gebruik te maken van de Hop-on Hop-off bus. En ik moet zeggen dat het een super leuke manier is om de stad te zien. De gids maakt het helemaal af, je ziet en hoort dingen die je anders echt NOOIT zouden zijn opgevallen.
En ons To-Do lijstje hebben we ook mooi 'op schema'. Zo hebben we in het prachtige Central Park gewandeld. Echt heerlijk ontspannen, zo tussen het behoorlijk hectische leven op de straten van New York.
Tevens hebben we the Empire State Building 'gedaan', en wel de 102nd floor. Kost wat, maar zowel qua drukte en uitzicht vonden wij het echt de moeite waard t.o.v. de standaard 86nd floor. Het is bijna onwerkelijk als je boven in die toren staat. Wat een uitzicht, in één woord SUPER.
En om het zelfde gevoel 'by night' te hebben, zijn we ook nog maar even on top of'the Rock' geweest.
New York by night is the BEST. jJe wilt helemaal niet meer naar beneden. We're on top of the world, hahaha.
Om er te komen was trouwens nog wel een hele opgave, eerst met de trap naar beneden om kaartjes te halen. Dan weer met de lift terug nar 1st floor om weer met de trap naar de 2nd floor te lopen.
Dan ga je met de lift naar 67nd floor, met de roltrap naar de 69nd, en (eindelijk) tot slot met de trap naar 'the TOP'. Maar eenmaal daar is het echt wel de moeite waard. Veel rustiger en ontspannener dan the Empire State Building.
Oh ja, bijna vergeten. Ook nog de Manhatan tour by Night gedaan. Je zult vast wel begrijpen dat we heerlijk geslapen hebben.
En nu ga ik me klaarmaken voor de subway, om naar Battery Park te gaan.
Groetjes en allemaal bedankt voor de leuke reacties..

3 opmerkingen:

  1. 't is flink afzien daar, maar straks komt er vast wel een periode waarin jullie kunnen relaxen. Heel leuk om een beetje met jullie mee te mogen kijken in The Big Apple.!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt allemaal geweldig, ik kan het alleen met een beetje fantasie voor me krijgen lol.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo ro en ang. Jeetje wat hebben jullie het weer mooi voor elkaar. En dit keer zo te zien met beter weer!!!!! Ik dacht even foto's kijken, ben gelijk het hele avond kwijt. SUPER !!!! Kan jullie beter dagelijks gaan volgen hihi. mzzl Marcel

    BeantwoordenVerwijderen