dinsdag 15 juni 2010

Dag 22: de koek is op


Het zit er op. Na 22 supermooie dagen stapten we rond drie uur Nederlandse tijd weer ons eigen huisje binnen. Dat is trouwens altijd een raar gevoel in het begin, het moet altijd weer even wennen. En weer terug in de werkelijkheid, helaas.
Toen we voor het laatst ons super hotel in Orlando verlieten hadden we ons alvast voorzien van een lange broek, en ook de jasjes kwamen weer voor het eerst in bijna drie weken van onder uit de kofferbak tevoorschijn. We leken wel gek want het was bijna niet uit te houden met een lange broek aan. We plakten als waren we levende vliegenstrippen. Maar we hebben de juiste keus gemaakt, want wat is het KOUD hier!!! We mogen de kachel wel aan, hahaha.

Over de beide vluchten kan ik vrij kort zijn. We hebben nauwelijks vertraging gehad, en beide vluchten waren zonder turbulentie van betekenis. De vlucht van Atlanta naar Schiphol zaten we in een KLM airbus A330-200. En het was voor het eerst dat we met KLM vlogen. Het was een mooi fris vliegtuig voorzien van aardige, Nederlands sprekende stewardessen. En dat hoort eerst altijd weer even vreemd als je na drie weken ineens iedereen weer Nederlands hoort praten. Dit keer hadden we dus ook niet de beroemde keuzemaaltijd Kip of Pasta, maar Kip of Beef. En ik moet zeggen dat het eten aan boord erg goed was. De kip die we kregen was een soort fusion koken, waar kip en spagetti samen op het bord lagen. Ernaast was een tonijnsalade en een leuk fruitbakje. Vreemde combinaties allemaal maar goed geslaagd. Na het eten konden ze het vliegtuig wel van een slaapmiddel voorzien hebben, op een gegeven moment was ik (hopelijk samen met de piloten) volgens mij helemaal alleen wakker. Lekker filmpje zien. Omdat de klok nog op de VS tijd stond, zaten we aan boord om 2:00 uur al weer volop in de zon, en dat was best wel héél vreemd voor het bioritme.

Nadat we veilig geland waren hebben we voor we het weten onze koffers, onbeschadigd terug. En we passeren ook zonder weerstand de douane. Ideaal.
Vervolgens nog 1,5uur rijden naar het hoge noorden, en dan snel de koffers uitpakken, op zoek naar breekschade. Maar op een geknakte piek van het Empire State Building na, is alles gelukkig veilig over. Een goed resultaat, als je ziet hoe vol de koffers waren.

Nog een kleine terugblik op onze vakantie.
Wij hebben echt de beste vakantie ooit beleefd. Op het kleine probleem met mijn bril na hebben we werkelijk helemaal niets van een tegenslag gehad. Gewoon 'Too good to be true' zou je haast zeggen. Alle hotelkamers, de huurauto, de vluchten en het weer deden of waren precies zoals het moest. We hebben duidelijk de toch wel wat verregende vakantie van vorig jaar ruimschoots goed gemaakt.
Terugkijkend hebben we ongelooflijk veel beleefd. Van het enorm hectische leven in New York totaan het relaxste leven op st. Pete en Orlando. Perfect.
Voor ons was dit de ideale vakantie.

Tot slot willen wij iedereen bedanken die de tijd hebben genomen om ons blog te volgen en zelfs te reageren op ons blog. Dat voelt erg goed, zo in den vreemde. Het motiveerde om het blog dagelijks bij te houden, soms tot half twee in de morgen, maar dat heb je als je iets hebt beloofd, hahaha.
Ik hoop dat iedereen een beetje met onze belevenissen mee heeft kunnen genieten.

De groetjes vanuit een KOUD (voor ons dan) Leeuwarden,
Robert & Angelique

9 opmerkingen:

  1. Het is dan helemaal wederzijds Robert en Angelique. Ook in ons huis was er veel plezier over jullie blog. en de daarbij horende vakantie. en het enthousiasme wat er van het blog af kwam.

    Wij willen jullie dan ook bedanken voor het hele leuke blog, en ik realiseer me heel goed hoeveel 'werk' het nog geeft. Onze reacties maken die uurtjes dan hopelijk weer goed.

    Hopelijk tot een volgende vakantie !!!


    Rick en Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Robert en Angelique,
    Ook wij hebben genoten van jullie blog, elke dag even lezen wat jullie die dag beleefd hebben. We waren verrast dat jullie ook in het Lake Eve Resort zaten, wij gaan namelijk in augustus ook en logeren daar 18 nachten.
    Fijn dat het jullie zo goed bevallen is, geeft ons weer een bevestiging van een goede keus.
    Hopelijk hebben wij het ook zo naar ons zin met onze kids.
    Met vriendelijke groet,
    Fam. Wouters

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He luitjes,

    Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn, en dat het zo'n geslaagde vakantie was.
    volgend jaar maar weer denk ik zo.
    We spreken elkaar snel.

    groetjes Sigrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Complimenten voor de dagelijkse berichtgeving. Het was iedere morgen weer een plezier om jullie vakantieavonturen te lezen bij de bruine boterham met kaas. Dank dat we mochten meegenieten, we houden ons aanbevolen voor een volgende vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. sluit me graag aan bij de complimenten en bedankjes. Jullie hebben inderdaad een super reis gemaakt en voor ons is het voorpret voor de nog te komen vakantie. Thanks en welkom thuis...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Welkom thuis en dan is het inderdaad koud hier ten opzichte van Florida!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fantasties zoals je alles steeds hebt omschreven.
    Ik weet dat er veel tijd in zo'n verslag gaat zitten. Ook de foto's waren van grote klasse.

    Het was erg plezierig om zo op de hoogte van jullie belevenissen te blijven.

    Tot later,

    groetjes Sieb en Lup
    ps, de verjaardagskaart is er ook al.

    teeds

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ook ik heb enorm genoten van jullie verhalen en prachtige foto's!! Bedankt daarvoor. Nu weer back to normal life, dat altijd effe tegenvalt de eerste paar daagjes, maar je hebt iets moois om op terug te kijken!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ook hier, enorm genoten van jullie superleuke blog. Je kon echt lezen dat jullie veel plezier hadden. Wanneer gaan jullie weer?
    Bedankt en succes met de jetlag

    BeantwoordenVerwijderen