vrijdag 11 juni 2010

Dag 18: Disney's EPCOT


Het is EPCOT geworden vandaag. We waren aan het dubben of we eerst Animal Kingdon zouden doen of toch maar EPCOT. En aangezien het vandaag voor de derde (en waarschijnlijk laatste dag) dag echt helemaal droog zou blijven leek EPCOT ons de beste keuze. Ze hebben hier 's avonds namelijk ook een vuurwerkshow en die wilden we graag zien. We hadden van mensen, die we in Magic Kingdom ontmoet hebben, gehoord dat deze show zeker net zo goed is dan die van Magic Kingdom, vandaar.

Vandaag was echt een perfecte dag. Alles klopte. Het weer was de hele dag perfect. Lekker warm met niet een wolkje aan de lucht, dus niet te vochtig. Een stevige bries waaide over het park om je wat af te koelen. Het was er niet te druk, zodat we héél veel hebben kunnen doen, en de Buggy terreur viel hier 100% mee. Je kunt dan ook heel duidelijk merken dat Magic Kingdom het park is voor de kinderen, en EPCOT veel meer een park voor papa en misschien de wat oudere zoon.
Alles staat in het teken van de aarde, en de mens op de aarde. Dus hebben ze van diverse landen van de wereld een miniatuur gemaakt. Zo kon je braadworst en bier krijgen in het duitse gedeelte, en exotisch eten in Marokko.

Tevens waren er bij veel landen attracties te vinden. De meeste attracties waren interessant of leerzaam of boeiend of een combinatie hiervan.

We zijn maar in eentje geweest die je als een 'gewone' achtbaan zou kunnen omschrijven. Hij heet Test-Track en wordt gesponsord door GM. Je zit met 6 man in iets dat op een auto lijkt maar eigenlijk een achtbaan is. Het eerste deel is niet echt boeiend, maar halverwege ga je naar buiten en accelereer je zeer snel naar ruim 100km/h over het rechte eind om dan een PRACHTIGE kombocht in te duiken. Heerlijk.


Omdat dit de enige attractie was waar een lange wachttijd voor was (85 min) hebben we vor het eerst gebruik gemaakt van het Fast-Pass systeem. We staken onze toegangskaart om 12:30uur in een automaat die vervolgens twee kaartjes uitgaf met een instaptijd tussen de 17:00 en 18:00uur. Als je dus tussen die tijd weer bij die attractie bent kun je zo naar binnen. Ik moet zeggen dat het nu prima werkte, al waren kort na ons alle Fast-Pass kaartjes al vergeven voor de hele dag, je moet dus wel snel zijn.

Om 20:00uur hebben wij een plekje langs het meer opgezocht om ons te nestelen voor het grote spektakel van 21:00uur. Een prima plekje zo bleek, al kon je volgens mij overal langs het meer de show goed zien. De show centreert zich rond het grote meer in het midden van EPCOT. Daar drijven een paar lanceerplatformen van waar ze werkelijk van alles afschieten. En van alle kanten van het meer schieten ze mega pijlen af, terwijl er in het midden ook nog een ENORM vuur werd ontstoken. Je kwam ogen (in mijn geval niet zo moeilijk) en oren tekort, en het was inderdaad een geweldige show.


Om iedereen een idee te geven heb ik evn een filmpje op Youtube gezocht.

Na afloop van de show vreesde ik dat de moeilijk aftocht van Magic Kingdom zich weer ging herhalen. Maar zoals bij een perfecte dag hoort, liep ook dit probleemloos. Helemaal geen aanvaringen met buggy's of ander groot materieel. De grote vuurwerkshow was om 21:15 afgelopen en om precies 22:00uur liepen wij ons appartement weer binnen. En dat vonden wij erg knap.

Nou luitjes, ik ga afsluiten,
tot morgen...

5 opmerkingen:

  1. En bedankt weer ....voor het leesvoer bij de koffie. Lekkere dag dus in Epcot, wederom ook leuke foto's !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een bijzonder park is Epcot en wat een achtbaan. Mooi gefilmd. Het vuurwerk ook weer prachtig. Jullie hebben heel wat landen bezocht.
    Fijn dat alles zo goed verloop. Leuke foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee toch, Soarin'gemist....? Dan moeten jullie echt nog eens terug! Hopelijk op een dag dat de lucht net zo blauw is en de wolkjes net zo wit zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die foto met die trol die heb ik ook nog uit 1998 hahaha wel grappig om te zien. Mooi hoor die blauwe lucht, heerlijk! Geniet nog even verder daar in het leuke Florida.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. weer geweldige foto,s wat zal jullie lekker genieten daar met het prachtige vuurwerk.Het houdt maar niet op.Ik heb wel een leuke naam voor jullie progama ( BOVEN OP HET NIEUWS) goed he? de groetjes van ons allemaal doeiii

    BeantwoordenVerwijderen